Cyklohráček mění dočasně svou trasu, kvůli výluce pojede Prokopským údolím

Pokud se chystáte v září nebo v říjnu na podzimní výlet Cyklohráčkem, dejte si pozor, ať vás na jeho trase nepřekvapí výluka. Od soboty 8. září 2018 až do konce letošní sezóny totiž pojede kvůli opravě mostů na Pražském Semmeringu náš výletní vlak pro malé i velké po odklonové trase Prokopským údolím a přes Rudnou u Prahy.

Výlukový jízdní řád je ke stažení zde.

Naučnou stezkou za přírodou

Úchvatné Prokopské údolí s Dalejským potokem patří k nejkrásnějším místům na území hl. m. Prahy a je tak častým cílem mnoha výletníků. Místo, které protíná naučná stezka, patří mezi vyhledávané lokality díky přírodním úkazům a zajímavostem. Na trase stezky, která je dlouhá necelých 7 km a projdete jí zrhuba za 2 hodiny, se nachází celkem 16 zastávek, na nichž se dozvíte spoustu informací o historii a přírodních zajímavostech v okolí. Cesta začíná na pražském Řeporyjském náměstí, tedy nedaleko železniční stanice Praha-Řeporyje, kde bude po dobu výluky zastavovat i Cyklohráček.

Trasa Cyklohráčku

Cyklohráček bude po dobu stavebních prací na Pražském Semmeringu veden po odklonové trase.

Dočasně se ruší zastávky:

  • Praha-Smíchov severní nástupiště
  • Praha-Cibulka
  • Praha-Zličín

Dočasně se zřizují zastávky:

  • Praha-Smíchov
  • Praha-Řeporyje
  • Rudná u Prahy

Náhradní doprava do zrušených zastávek není zavedena, využijte pravidelnou povrchovou dopravu.

Další informace o Cyklohráčku najdete také na www.pid.cz/zabava-a-zajimavosti/cyklohracek/, www.cyklohracek.cz a také na oficiálním Facebooku www.facebook.com/cyklohracek nebo Instagramu www.instagram.com/cyklohracek/.

Cyklohráček má i svou e-mailovou adresu cyklohracek@ropid.cz, kam nám můžete psát své dotazy či podněty.