Novinka nostalgických jízd: “Párou do Rožmitálu pod Třemšínem” se uskuteční už 27. července 2024

Naposledy aktualizováno: 17. 07. 2024 | Publikováno 16. 07. 2024

Nenechte si ujít letošní novinku mezi nostalgickými jízdami a vydejte se v sobotu 27. července 2024 na výlet parním vlakem do romantické krajiny Brd. Historickým vlakem v čele s lokomotivou Všudybylkou se můžete svézt z Příbrami přes Březnici do Rožmitálu pod Třemšínem, kde se koná oslava 125 let od založení této trati.

Ve vlaku sestaveném z historických vozů s dřevěnými lavicemi bude také zařazen historický bufetový vůz s nabídkou občerstvení.

Parní vlak vedený lokomotivou Všudybylka (354.195) odjíždí v 10:28 z Příbrami a přes Březnici vás doveze do Rožmitálu pod Třemšínem, kde se na nádraží tento den koná oslava 125. výročí založení této železniční trati.  Můžete se zde svézt historickou kolejovou drezínou, prohlédnout si výstavu o historii a současnosti místní železniční dráhy nebo výstavu historické silniční a vojenské techniky. Nebude chybět občerstvení ani prodej suvenýrů s dopravní tématikou. Od nádraží do centra města k Podbrdskému muzeu bude jezdit historický autobus Robur. V muzeu kromě stálých expozic bude probíhat letní interaktivní výstava „Svět kostiček Lego“, která potěší hlavně děti.

Než se parní vlak vydá z Rožmitálu pod Třemšínem v 16:04 na zpáteční jízdu po stejné trase do Příbrami (příjezd 17:17 ), uskuteční ještě jednu jízdu tam i zpět mezi Rožmitálem pod Třemšínem a Březnicí a zastaví také ve Skuhrově pod Třemšínem, Oslí a Zadním Poříčí.

V Příbrami bude na parní vlak do Rožmitálu pod Třemšínem zajištěn přípoj od víkendového výletního vlaku Cyklo Brdy (Sp 1596) z Prahy a Berouna, stejně tak je tento přípoj na vlak Cyklo Brdy (Sp 1597) do Berouna a Prahy zajištěn po návratu tohoto parního vlaku do Příbrami z Rožmitálu.

Tisková zpráva ČD