Nové digitální odjezdové panely informují o aktuálních odjezdech tramvají a autobusů

Naposledy aktualizováno: 14. 10. 2024 | Publikováno 14. 10. 2024

Na zastávkách Anděl, I. P. Pavlova, Náměstí Míru a Jindřišská jsme zprovoznili celkem 8 odjezdových panelů, které vám přinášejí informace o aktuálních odjezdech nejbližších spojů MHD včetně případného zpoždění. Díky napojení na dispečink vás jejich prostřednictvím upozorníme i na případné výluky či mimořádnosti, které se konkrétní zastávky týkají. Data o odjezdech spojů čerpáme z městské datové platformy Golemio.

Nové panely mají design nového městského mobiliáře od studia Olgoj Chorchoj a zobrazovaná grafika odpovídá novému navigačnímu systému Čitelné Prahy. Kromě aktuálních odjezdů najdete na každém panelu také název zastávky a kód nástupiště v podobě písmene v kroužku, které odpovídá i údajům ve vyhledávačích spojení nebo v mobilní aplikaci PID Lítačka. Abyste věděli, že čekáte na tom správném nástupišti, zvlášť ve složitějších přestupních uzlech.

Do konce letošního roku nainstalujeme a zprovozníme ve spolupráci s THMP ještě další takové panely v zastávkách Vodičkova, Hlavní nádraží, Letenské náměstí, Strossmayerovo náměstí, Veletržní palác, Výstaviště (ve smyčce), Střížkov, Ládví, Nádraží Libeň a Nákladové nádraží Žižkov. THMP nainstaluje do konce roku ještě 15 odjezdových panelů v rámci zastávkových přístřešků. Tyto panely se umisťují na méně významných zastávkách nebo tam, kde není možné umístit velkoplošný samostatně stojící panel.