Posílení nočních autobusů z Letiště Václava Havla od 2. 8. 2022

Z důvodu nárůstu sezonní poptávky po cestování na a z letiště Václava Havla Praha dojde od noci z 1. a 2. srpna 2022 k sezonnímu posílení noční autobusové linky 907, která zajišťuje spojení letiště s centrem Prahy. Interval linky mezi Letištěm a Hlavním nádražím bude v období hlavní turistické sezony od června do září zkrácen z 60 na 30 minut. V souhrnu s dosavadní linkou 910 tak pojede autobus z letiště do centra Prahy každých 15 minut.

 

Linka 907 vede mezi Letištěm a Hlavním nádražím také přes Nebušice, Hanspaulku, Hradčanskou, dále Letenským tunelem na Náměstí Republiky a Masarykovo nádraží. Jízdní doba linky 907 mezi Letištěm a centrem (Náměstí Republiky) je 39 minut, je tedy rychlejší než linkou 910. Souhrnný interval v letiště do centra Prahy tak bude zkrácen na 15 minut. Z nočních autobusových linek je možné přestoupit také na noční tramvaje v zastávkách Divoká Šárka, Petřiny, Vypich nebo Hradčanská.

Zároveň bude od stejného data celoročně posílena autobusová linka 905 novým prvním spojem z I. P. Pavlova v 0:16 ve směru Sídliště Čimice pro vykrytí dlouhé časové mezery mezi posledním metrem C a první nočním spojem linky 905.